Dziennik Ustaw 2005 Nr 88 poz. 748 - Szczegółowy sposób wyrobu fermentowanych napojów winiarskich oraz metody analiz tych napojów do celów urzędowej kontroli pod względem jakości handlowej
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI 1)
z dnia 2 maja 2005 r.
w sprawie szczegółowego sposobu wyrobu fermentowanych napojów winiarskich oraz metod analiz tych napojów do celów urzędowej kontroli pod względem jakości handlowej
(Dz. U. z dnia 19 maja 2005 r.)
Na podstawie art. 15 ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. Nr 34, poz. 292, Nr 96, poz. 959 i Nr 173, poz. 1808) zarządza się, co następuje:
§ 1. W procesie produkcji fermentowanych napojów winiarskich stosuje się jedną lub kilka z następujących czynności technologicznych: 1) napowietrzanie; 2) dodawanie czystego tlenu; 3) barbotaż przy użyciu argonu albo azotu; 4) obróbkę termiczną; 5) odwirowywanie oraz filtrację dokonywaną przy użyciu ziemi okrzemkowej, celulozy lub innego obojętnego czynnika filtrującego, albo bez jego użycia, pod warunkiem, że w wyrobie gotowym po filtracji nie pozostaną resztki czynnika filtrującego; 6) sulfitację albo desulfitację dokonywaną metodami fizycznymi; 7) obróbkę węglem drzewnym; 8) oczyszczanie; 9) zakwaszanie albo odkwaszanie; 10) leżakowanie lub stabilizację; 11) kupażowanie; 12) dosładzanie; 13) barwienie; 14) aromatyzację; 15) nasycanie ditlenkiem węgla; 16) usuwanie alkoholu metodami fizycznymi; 17) rozlew.
§ 2. 1. Do sporządzania nastawów na fermentowane napoje winiarskie stosuje się: 1) soki surowe otrzymywane w wyniku tłoczenia owoców z jednego gatunku, całych lub rozdrobnionych, o rzeczywistym stężeniu alkoholu nie wyższym niż 1 % objętościowy lub 2) soki owocowe o rzeczywistym stężeniu alkoholu nie wyższym niż 1 % objętościowy, lub 3) soki owocowe zagęszczone. 2. Soki...
Monitor Polski 1999 Nr 40 poz. 616 - Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych w listopadzie 1999 r
OBWIESZCZENIE PREZESA GŁÓWNEGO URZĘDU STATYSTYCZNEGO
z dnia 15 grudnia 1999 r.
w sprawie wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych w listopadzie 1999 r.
(M.P. z dnia 22 grudnia 1999 r.)
W związku z § 9 ust. 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 29 października 1999 r. w sprawie stypendiów i innych kosztów kształcenia w Krajowej Szkole Administracji Publicznej (Dz. U. Nr 90, poz. 1004) ogłasza się, iż ceny towarów i usług konsumpcyjnych w listopadzie 1999 r. w stosunku do października 1999 r. wzrosły o 0,9%.
KRS 0000309707 - CALVIA SP. Z O.O.
Nazwa: |
Forma prawna: |
Data rejestracji: |
Firma aktywna: |
CALVIA SP. Z O.O. |
SP. Z O.O. |
2008-07-10 |
tak |
Telefon: |
Fax: |
Email: |
WWW: |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
NIP: |
REGON: |
KRS: |
525-242-90-53 |
141470854 |
0000309707 |
KRS 0000309706 - "NOVAZIL THERAPEUTICS" SP. Z O.O.
Nazwa: |
Forma prawna: |
Data rejestracji: |
Firma aktywna: |
"NOVAZIL THERAPEUTICS" SP. Z O.O. |
SP. Z O.O. |
2008-07-09 |
tak |
Telefon: |
Fax: |
Email: |
WWW: |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
NIP: |
REGON: |
KRS: |
(b/d) |
(b/d) |
0000309706 |
KRS 0000309705 - 2CEDE CZERWIŃSKI-DALASIŃSKI SP. J.
Nazwa: |
Forma prawna: |
Data rejestracji: |
Firma aktywna: |
2CEDE CZERWIŃSKI-DALASIŃSKI SP. J. |
SP. J. |
2008-07-11 |
tak |
Telefon: |
Fax: |
Email: |
WWW: |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
NIP: |
REGON: |
KRS: |
(b/d) |
(b/d) |
0000309705 |
KRS 0000309704 - INSBUD SP. Z O.O.
Nazwa: |
Forma prawna: |
Data rejestracji: |
Firma aktywna: |
INSBUD SP. Z O.O. |
SP. Z O.O. |
2008-07-08 |
tak |
Telefon: |
Fax: |
Email: |
WWW: |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
NIP: |
REGON: |
KRS: |
604-009-98-12 |
220644187 |
0000309704 |
KRS 0000309703 - "LOGIC GROUP SP. Z O.O." SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Nazwa: |
Forma prawna: |
Data rejestracji: |
Firma aktywna: |
"LOGIC GROUP SP. Z O.O." SPÓŁKA KOMANDYTOWA |
SPÓŁKA KOMANDYTOWA |
2008-07-10 |
tak |
Telefon: |
Fax: |
Email: |
WWW: |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
(b/d) |
NIP: |
REGON: |
KRS: |
(b/d) |
(b/d) |
0000309703 |
|